Tidningsarkivet.se

Min Husbil i Sverige Tips!
Prenumerera på
Min Husbil i Sverige
3 nr för 249 kr
Tidningskungen.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningsbutiken.se, 7 nr för 549 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Min Husbil i Sverige #6 / 2022

Ur innehållet:

Nu har lugnet lagt sig över sommarstaden Ystad. Än så länge, har vi i mitt tycke, haft en riktigt härlig höst med fint väder.
Sedan några veckor tillbaka är vi tillbaka på kontoret igen från en vecka i Jönköping och mässan Elmia Husvagn & Husbil. Äntligen kunde vi träffas igen under normala former. För oss är det viktigt att få träffa er läsare öga mot öga och lyssna på vad ni tycker om tidningen. Vi hade en del tävlingar i montern med bra uppslutning och för vår del blev det en jättebra mässa.
Inför mässan var jag orolig för att det inte skulle bli en lika stor tillströmning av besök­are som innan pandemin, men den oron var obefogad. Redan första dagen strömmade besökarna in och Bergholms slog rekord med antalet sålda enheter den dagen med 25 procent. De som har varit oroliga för att försäljningen kanske skulle utebli på grund av leveransproblem eller den oro som finns i världen just nu hade fel. Det finns fortfarande ett stort sug efter campingfordon och kurvan pekar fortfarande rakt upp.
Något som vi märkte extra tydligt när vi var på mässan Caravan Salon i Düsseldorf i slutet av augusti. Fredrik Lund plockade med sig sina godbitar och de presenterar vi på sidan 42 och framåt.

Ann har i detta nummer fördjupat sig i vår näst största stad, Göteborg. Här finns många pärlor att upptäcka och varför inte börja med Sveriges förmodligen mest kända gata, Avenyn. Rätta namnet är Kungsportsavenyn med en sträckning på 840 meter och kantad med restauranger och butiker. Supertrevligt!

Majaks tipsar denna gång om sju saker att göra när höstmörkret kommer över oss. Vad sägs om att prova klangbad? Jag skall vara ärlig jag har aldrig i hela mitt liv hört detta ord. Är det något bad med ljud i? Såklart inte men vad är det då? Ja, ni får själva läsa om vad det innebär på sidan 56 och kanske ni blir sugna på att pröva på det.

Fredrik har varit ute med sin egenbyggda plåtis i Binz, i norra Tyskland. En ort som tillhört forna Östtyskland och som nu visar upp en fantastisk badstrand kantad med spahotell och hälsoanläggningar. Här i närheten finner man också Adolf Hitlers tänkta semesterresort. 450 meter lång byggnad som aldrig blev klar och som bara står där och vittnar om en mörk era i historien.

Fredrik är som bekant vår testpilot av husbilar och teknik och han hittade en trevlig nyhet i Knausmontern i Düsseldorf. Knaus CUV Tourer är namnet och är byggd på en Volkswagen Bully. Denna bil är endast 2,13 meter hög och 5,88 meter lång. Det fiffiga med denna bil är att taket går att höja rakt upp och nu får du en invändig höjd runt 2,20 meter. Läs mer om detta på sidan 68.

Sist men inte minst vill vi hylla alla ukrainare som varje dag kämpar för sin frihet och därför har Ann tagit fram några recept av deras mustiga rätter som ni kan tillaga i husbilen.


Här kan du se omslag för alla nummer av Min Husbil i Sverige.