Tidningsarkivet.se

Min Husbil i Sverige Tips!
Prenumerera på
Min Husbil i Sverige
3 nr för 249 kr
Tidningskungen.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningsbutiken.se, 7 nr för 549 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Min Husbil i Sverige #3 / 2022

Ur innehållet:

Nu är sköna maj kommen och tiden bara flyger i väg. Kanske är det en del av er läsare som skall styra kosan mot Mariestad och årsmötet för Husbilsklubben. Deras årsmöte och träff firas i tre dagar med början Kristi Himmelfärdsdag. Då skall också årets ställplats koras. I skrivandets stund så räknar de med att cirka 500 husbilar kommer dit.

Skall ni dit så tipsar Ann om närliggande Lidköping som är en trevlig och mysig stad med massor av caféer och restauranger. Här kan du bland annat göra ett besök på Rörstrands porslinsmuseum. Varför inte ta en tur ut till Kållandsö och besöka Sveriges vackraste slott - Läckö Slott med fantastiskt vackra omgivningar.
Ann har också besökt Kristinehamn för att ta reda på allt om ett av företagen som gör att Kristinehamn kallas för Sveriges husbilsmecka. Hon har besökt Bergholm som är ­Sveriges största importör av inte mindre än fem husbilsmärken och 4 husvagnsmärken med otroliga 440 modeller tillsammans och 29 återförsäljare. Med deras 30-åriga historia fanns det mycket att skriva om så inte konstigt att det blev hela 9 sidor.

Fredrik är ju mannen som gillar att testa saker och inte bara husbilar. Han blir helt lyrisk varje gång jag ringer och frågar, kan du testa detta? Kul med entusiastiska medarbetare. I detta nummer blev han imponerad av bjässen från Dethleffs Globetrotter XLi som han bland annat har testat. Välbyggd tre-axlad bil med mycket förvaringsutrymme och god lastförmåga, nästan 1,4 ton.
Fredrik tipsar också om vad du behöver tänka på när det gäller vägtullar och miljözoner om du skall resa ut i Europa i sommar. Han har kollat upp de 14 vanligaste resmålen.

Majaks har nu nått Sverige och sitt hem i skånska Åhus. De har under sin resa varit i norra Portugal i en nationalpark som heter Parque Cerdeira. Här fick de uppleva fantastisk natur både till fots och via hästryggen. Man kan väl säga att denna sorts hästkrafter är inget för Daniel då han tydligen klamrade sig fast på hästryggen. Jag tror han uppskattade den portugisiska maten och drycken mer i stället.

Majaks och Ida och jag träffades i Malaga för att där bland annat besöka ett bilmuseum som Annika läst om. Jag var lite skeptisk först, bilar som bilar tyckte jag men jag måste säga att detta var en otrolig upplevelse. Vi fick till och med träffa ägaren som gav oss en privat visning inte bara av bilarna utan han visade också upp ett helt rum fyllt med kläder från de absolut största modehusen i världen.

Åke har varit på västkusten och träffat Bockstensmannen som är en av Varbergs stora sevärdheter. Han passade också på att besöka Getterön utanför Varberg för örnspaning. Visste du att vingspannet på en havsörn kan bli upp till 2,5 meter?
Han har också varit i Jönköping och lärt sig mer om tändstickans historia på Tändsticksmuseet. På fabriken lät man barn arbeta i tio timmar om dagen, sex dagar i veckan. Tur att barnarbete är förbjudet nu för tiden.

Nästa gång vi ses är det strax innan semestern till dess önskar jag och mina medarbetare er en fortsatt härlig vår och försommar!


Här kan du se omslag för alla nummer av Min Husbil i Sverige.