Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus Digitalt #9 / 2023

Ur innehållet:

Inblick: Småskalig kärnkraftsrenässans. Små modulbyggda kärnkraftverk ska trygga elförsörjningen. Det är alla stora aktörer ense om.

Veckans Fokus: Hoppet om integration är ute. Efter oräkneliga miljarder i skattemedel och en myriad floppade »projekt« har Malmös styrande politiker slutat drömma om integration.

Aktuellt: Den extrema narkotikapolitiken. Mycket tyder på att förbudspolitiken inte fungerar. Men medan resten av världen går mot avkriminalisering skärper Sverige straffen.

Internationellt: Putin försöker söva ryssarna. Vladimir Putins metod för att hindra ryssarna att opponera sig mot kriget i Ukraina är att göra det så sövande tråkigt att ingen bryr sig.

Sverige: Hoppet om Nato lever. Hoppet om ett svenskt medlemskap till sommaren lever.I alla fall den här veckan.

Mötet: Misär i den ryska armén. Utrustningen är skräp i ryska armén och korruptionen genomsyrar allt. Fokus reporter Blanche Sande intervjuar den avhoppade ryske soldaten Pavel Filatiev.

Kultur: Japan skildrat utan filter. Två nya böcker fördjupar bilden av Japan. Mats Almegård känner sig befriad.

Kulturkrönika: »Det hände på en konferens – jag ångrade mig direkt.« Nina Solomin om att råka kränka sin kollegas kroppsliga integritet.

Övriga kolumnister: Jon Åsberg, Johan Hakelius, Susanna Popova, Sofie Löwenmark, Joel Halldorf.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus Digitalt.