Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus Digitalt #5 / 2023

Ur innehållet:

Veckans Fokus: Finns det platsför fler? Domedagsprofeter har varnat för att jordens befolkning är för stor sedan 1700-talet. Då fanns färre än en miljard jordbor, nu är vi åtta miljarder.

Aktuellt: Den tunna blå systemkollapsen. Brottsligheten skenar och polisledningen kräver mer pengar. Men myndighetens dåliga prestationer beror på organisatoriskt kaos, snarare än resursbrist.


Mötet: »Om Putin faller kommer en ny«. Exilryska författaren Michail Sjisjkin tror att det krävs rysk självrannsakan innan ett nytt slags ledarskap kan bli aktuellt i landet. Han intervjuas av Håkan Lindgren.

Internationellt: Matförsörjningen i Europa är hotad Utan gödning kollapsar det europeiska jordbruket – och vi är beroende av importer från Ryssland och Kina.


Människan: Vart är vi på väg? Spåren leder oss till matos ...
… där en 78-årig rospigg driver ett 90-årigt stamhak för husmansälskare. Femte bäst i världen i sitt gebit är restaurangen.


Kultur: Fulspelet i tjockistävling. Biggest Loser i TV4 har just startat en ny säsong. Erik Hörstadius, vinnare 2018, berättar varför programmet kan kallas Biggest Liar.


Kolumnister: Jon Åsberg, Johan Hakelius, Alice Teodorescu Måwe, Nalin Baksi, Nina Solomin, Nina Lekander.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus Digitalt.