Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus Digitalt #8 / 2023

Ur innehållet:

Aktuellt: Sverige är ett annat land i dag. Kriget i Ukraina har förändrat Sverige i grunden. Det gäller inte bara våra materiella förutsättningar; forskare talar om ett värderingsskifte.

Veckans Fokus. Kinesisk kurs om spårade ur. Medan nolltoleranspolitiken mot covid-19 tidigt övergavs i resten av världen höll Kina obändigt fast vid den. Tills man för två månader sedan gjorde helt om. Nu har man bitit sig själv i svansen.

Internationellt: Flyktingkris USA:s största valfråga. Flyktingkrisen vid USA:s södra gräns är i paritet med den i Europa 2015. Den kan avgöra presidentvalet nästa år.

Mötet: Mumier är politiskt heta. Är det okej att ha kvar den lilla mumiepojken på Medelhavsmuseet? Egyptologen Sofia Häggman som har skrivit en bok om mumier är inte säker på det.

Synvinkel: Byråkratin stryper vården. Svensk sjukvård har rekord­mycket personal, men lägst produktivitet i Norden.Byråkratin kväver kärnverksamheten, skriver läkaren Charlie Nihlén.

Kultur: Amartya Sen är lite för artig. Nobelpristagaren i ekonomi kommer ut med sin självbiografi på svenska. Den hade vunnit på att inkludera något litet felsteg, skriver Fokus recensent Gustav Jönsson.


Kolumnister: Jon Åsberg, Johan Hakelius, Daniel Suhonen, Lars Åberg, Nina Solomin, Nils Erik Forsgård.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus Digitalt.