Tidningsarkivet.se

Min Husbil i Sverige Tips!
Prenumerera på
Min Husbil i Sverige
3 nr för 249 kr
Tidningsbutiken.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningskungen.se, 7 nr för 549 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Min Husbil i Sverige #3 / 2023

Ur innehållet:

Solen skiner och det är klarblå himmel i Ystad. Vad mer kan man begära av en dag? Egentligen behöver man inte så mycket för att trivas. När man tittar på nyheterna och ser alla hemskheter som händer både i Sverige och i övriga världen så inser man snabbt att man har det bra. Sol och klarblå himmel känns som lite lyx då.
Nu är sköna maj kommen och tiden bara flyger i väg. Kanske är det en del av er läsare som skall styra kosan mot Karlstad och årsmötet för Husbilsklubben. Deras årsmöte och träff firas i tre dagar med början Kristi Himmelfärdsdag. Då skall också årets ställplats koras. I år har de satt en gräns på 650 husbilar och vad jag vet så är det redan fullt. Vi kommer att finnas på plats och hoppas få träffa så många som möjligt av er.

Ann berättar om Värmland i sin helhet. Hon har hittat många guldkorn att besöka om ni redan är i trakterna. Hela Värmland har ju fantastiskt vackra omgivningar.
Hon har också besökt Mannaminne på Höga Kusten. Ett förundrans- och beundransvärt livsverk. ­Mannaminne är skapat av konstnären Anders Åberg. Han vill skapa ett världskultursamhälle för att visa hur allt hänger samman. Här kan du hitta en Kinapaviljong, finskt hotell, en ungersk bondgård, ett dragspelsmuseum och mitt i allt detta ett Drakenflygplan. Mannaminne är absolut värt ett besök. En dag skall jag själv besöka denna plats.

Fredrik har till detta nummer testat bland annat en Carthago C-Tourer I149 LE. Här delade han ut både ris och ros. Premiumbil med mycket rymd och gott om förvaringsutrymmen. Men var är köksfläkten? Läs om testet på sidan 90. Han testade också en ny compact husbil från Knaus nämligen en Knaus Tourer Van 500 MQ Vansation. Endast 5,89 m lång. Här har man fått till många smarta multifunktionella lösningar tack vare att den är så kompakt. Läs mer på sidan 30. Sist men inte minst har han testat en Dethleffs Just Go T 7055 EB byggd på Fordchassi vilket gjorde att både förarmiljön och prislappen för denna bil imponerade på Fredrik. Läs mer på sidan 60.

Majaks åkte förra sommaren till Österrike och besökte Gasteinområdet. De tyckte att det var underbart i Alperna på sommaren och det är något jag kan intyga som har tillbringat några sommar där. Campingen de bodde på hade en utsikt som tog andan ur en.
I Bad Hofgastein hittade de vandringsleder, termalbad och mycket annat att göra. Läs mer på sidan 70. Vill man inte åka ut i Europa i sommar så tipsar Majaks även om 7 olika saker att göra i Dalarna. Kanske besöka en fäbod eller varför inte hitta den magiska Trollvägen. Fler tips finns även på vår hemsida.

Ni har också denna gång chans att vinna böcker. En bok heter Om-vägen och är skriven av Ann Johansson. Hon berättar om när hon bestämde sig för att cykla från Sverige till Nya Zeeland, efter att ha gått och undrat om inte livet ska handla om mer än heltidsjobb, lägenhet och helglängtan. Riktigt modig tjej som berättar om sina 3600 mil(!) på cykel med olika möten, tankar och mjölksyra.

Nästa gång vi ses är det strax innan semestern och till dess önskar jag och mina med­arbetare er en fortsatt härlig vår! Vi ses kanske i Karlstad!


Här kan du se omslag för alla nummer av Min Husbil i Sverige.