Tidningsarkivet.se

Min Husbil i Sverige Tips!
Prenumerera på
Min Husbil i Sverige
3 nr för 249 kr
Tidningsbutiken.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningskungen.se, 7 nr för 549 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Min Husbil i Sverige #2 / 2023

Ur innehållet:

Äntligen börjar dagarna bli ljusare och solens strålar kommer oftare och oftare på besök. Som ni säkert har förstått vid det här laget så gillar jag inte vinter, så jag blir så lycklig när det börjar bli vår. Med våren börjar också husbilssäsongen på riktigt och med den mässor och träffar.

I skrivande stund laddar vi för att ställa ut på Husbil Stockholm på Kistamässan i Stockholm. 31 mars till 2 april går den av stapeln. Nästa mässa som står på tur för oss är en ny mässa, Bohusläns Husvagns- och hubilsmässa. Den arrangeras på Hafstens Resort utanför Uddevalla den 22-23 april. Här kommer det att visas runt 40 husvagnar och husbilar samt en hel del tillbehör. Vi ser fram emot att träffa er läsare igen så jag hoppas vi ses på någon av mässorna.

I detta nummer har Fredrik provkört en plåtis modell större, nämligen en Knaus Boxdrive 680 ME byggd på MAN-chassi. En sak som han verkligen gillade med den var att det gick att öppna bakdörrarna från sängen. Något som oftast är nästintill omöjligt i en del plåtisar.
Han har också testat en Mc Louis MC4 873 G där han berömde All Inclusive-paketet. Mycket bil för pengarna helt enkelt. Sist men inte minst har han testat Niesmann+Bischoffs flaggskepp Flair 920. Här pratar vi en bil med riktig premiumkänsla och en hel del finesser. Läs om den på sidan 90.

Fredrik har också kollat upp vad man ska göra om man har fått fuktskada, skadedjur eller mögel i husbilen under vinterförvaringen. Läs mer om det på sidan 48.
Ida har börjat utveckla sin journalistiska sida och i detta nummer tipsar hon oss om en AC som har installerats i redaktionens testbil. Perfekt för dem som fricampar. Läs mer om den på sidan 80. Ida skriver också om en centraldammsugare för husbil. För några månader sedan visste jag inte ens att det fanns, men jag var med vid installationen och det gick förvånansvärt snabbt och smidigt.

När det gäller resor har vi många resmål att bjuda på i det här numret. Fredrik har till exempel gjort ett besök i filmens värld nämligen där filmen Tårtgeneralen med Mikael Persbrandt spelades in. Alltså i Köping.
Ann har besökt Nynäshamn. För de flesta är nog Nynäshamn staden man förknippar med båttrafiken till Visby och Gotland men Nynäshamn har så mycket mer att bjuda på. Fiskehamnen är hjärtat i denna skärgårdsstad med många mysiga och bra restauranger.
Hon tyckte också att det var dags att återvända till Holland för att njuta av vårens ­älskade blomma - tulpanen.
Så här i påsktider blev hon även nyfiken på hur man firar påsk runtom i världen. På sidan 42 och 44 kan du läsa om några udda traditioner som hon hittade.

Majaks tipsar om den galiciska staden i nordvästra Spanien, Santiago de Compostela som är målet efter den 80 mil långa pilgrimsvandringen från franska Saint-Jean-Pied-de-Port.
Den här gången tog de husbilen, men de, liksom Ida, funderar allvarligt på att en dag gå hela leden.
Sist men inte minst, tipsar de om 7 saker att göra när man besöker vårt grannland Danmark med sin hygge och sina pölser. Detta och mycket annat finns att läsa om i detta nummer.

Jag och mina medarbetare önskar er en glad påsk! Nästa gång tidningen kommer ut är sköna maj här.


Här kan du se omslag för alla nummer av Min Husbil i Sverige.