Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus #9 / 2022

Ur innehållet:

Aktuellt: Osannolik hjälte. Volodymyr Zelenskyj är skådespelaren och entreprenören som blev Ukrainas president. Nu står han inför en större utmaning än någon annan europisk ledare sedan 1945.

Internationellt: Putins bevekelsegrund. Att avfärda Vladimir Putin som isolerad och galen är bara dumt. I stället måste man sätta sig in i den ryske presidentens bevekelsegrunder.

Internationellt. Kostsam vändpunkt. Decennier av ryssvänlig politik tog ett tvärt slut i Tyskland i veckan. Uppvaknandet blir kostsamt och stoppar till att börja med bygget av Nord stream 2.

Internationellt. Cyberkrig får vänta för USA. Det amerikanska försvaret har goda möjligheter att slå till med cyberattacker mot Ryssland. Men det finns skäl för USA att vänta med det vapnet.

Fokus USA. Nej, inte den här gången. USA har varit en pålitlig bundsförvant till Västeuropa i över hundra år. Men den här gången är amerikanerna upptagna av sitt och europé­erna får reda ut sina egna bekymmer.

Kultur: Åtrå, makt och våld. Lady Macbeths ondska omvärderas i två nytolkningar av Shakespeares drama. Som blir mer intressant då inte allt skylls på den kvinnliga huvudpersonen.

Kolumnister: Jon Åsberg, Johan Hakelius, Alice Teodorescu, Sofie Löwenmark, Nina Solomin och Nils Erik Forsgård.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus.