Tidningsarkivet.se

Fokus Tips!
Prenumerera på
Fokus
5 nr för 75 kr
Tidningskungen.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningsbutiken.se, 45 nr för 2495 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus #245 / 2022

Ur innehållet:

Sommarmötet: Svåretiketterad Blom. Edward Blom är aktuell med en stor bok om vett och etikett. Men denne infallsrike och känslige författare och folkbildare är själv svår att etikettera. Följ med på matigt midsommarprat om det mesta!

Aktuellt: Rörigt i riksdagen. Inte bara väljarna har svårt att hänga med i rikspolitiken. Det gäller även parlamentarikerna själva, som glatt kunnat avsätta regeringar och rösta fram oppositionsbudgetar. Är det så vi vill ha det?

Politik: … men stöketökar intresset. Turbulensen med en misstroendeförklaring, pensionskäbbel och en haltande Nato-ansökan har inte minskat väljarnas intresse för politik. Tvärtom, visar en ny undersökning från Fokus/Novus.

Internationellt: Pyspunka för Macron. När fransmännen väljer sin nationalförsamling brukar de stötta den president de tidigare röstat fram under våren. Så icke denna gång. I?stället kunde ytterkantspartierna kora sig som vinnare.

internationellt: Ukrainsk nazism? I den ryska krigspropagandan mot Ukraina har det talats om nazistiska influenser hos såväl folk som försvarsmakt. Reportern och författaren Cyril Hellman, som varit vid fronten, synar anklagelserna.

Inblick: Världspolitik på klassiskt tennisgräs. Världsettan är portad av Wimbledonarrangörerna. Proffsens fack backar sina ryska medlemmar och inför poängsanktioner mot den anrika turneringen. Senast något liknande hände var 1973, också då vann arrangörerna.

Kultur: Bästa boken vid midsommar. Vad är meningen med att finnas till? Vad gör livet värt att uthärda? I antologin Folktro – en besjälad värld undersöker skribenterna vad som händer när världen blivit avförtrollad – och sedan mystifierad igen.

Kolumnister: Jon Åsberg, Johan Hakelius, Bengt G Nilsson, Sofie Löwenmark, Nina Solomin, Joel Halldorf.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus.