Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus #3 / 2022

Ur innehållet:

Aktuellt: Principlöshet den nya principen: Covidstöd. Elbidrag. Pensionstillskott. Regeringen lappar och lagar och strösslar pengar över den ena väljargruppen efter den andra. Hur trovärdig blir då politiken på sikt?

Veckans Fokus: Vänstersvängen i välfärden. Socialdemokraterna har lovat att ta itu med välfärdsvinsterna, så att pengarna stannar i verksamheten. Kan den politiken bana väg för helprivat välfärd?

Internationellt: Postsovjetisk blues. Kazakstan är en fingervisning om vad som väntar på flera håll när makthavarna i de forna Sovjetrepublikerna nu ställs inför folkets missnöje.

Inblick: Ett annorlunda schema. Att ha inre instruktioner om hur tillvaron ska mötas som omgivningen och samhället inte uppmärksammar blir ofta svårt. Om också föräldrar har en diagnos blir det ännu tuffare.

Synvinkel: Skola för färdiga? Läroplanen efterfrågar tankar och åsikter snarare än kunskaper från eleverna. Men när barn ombeds spekulera om ämnen som de inte behärskar uppstår problem, skriver Ingrid Enkvist.

Mötet: Polisen som inte vill sluta. När Ewa-Gun Westford går i pension efter 47 år tror hon inte att Polismyndigheten vill ersätta henne med en lika färgstark profil.

Kultur: Gud, droger och rock’n’roll. Jonathan Franzens nya roman Vägskäl innehåller religion, otrohet och politisk aktivism, och utspelar sig i en välordnad villaförort till Chicago. Fredrik Sjöberg recenserar.

Alltid i Fokus: Välkommen (Jon Åsberg), Kort sagt, Johan Hakelius, Signerat (Nalin Pekgul), Kulturkrönika (Nina Solomin), Sista ordet (Nils Erik Forsgård).


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus.