Tidningsarkivet.se

Konstperspektiv Tips!
Prenumerera på
Konstperspektiv
4 nr för 250 kr
Tidningsbutiken.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningskungen.se, 8 nr för 550 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Konstperspektiv #2 / 2018

Ur innehållet:

PORTRÄTT: Jean-Michel Basquiat är en av samtidskonstens mest inflytelserika konstnärer, trots sin alltför korta karriär. Han kom att bryta många barriärer på New Yorks konstscen under 1980-talet och banade väg för andra. I år visas två större retrospektiva utställningar med Basquiat.

REPORTAGE: Vi tar tempen på den svenska samtidskonsten just nu, vart är den på väg? Vilka frågeställningar är gemensamma för konstnärerna, och vilka särskiljer sig? Konstkritiker Linda Fagerström tar oss med genom samtidskonsten i Sverige.

UTBLICK: Vi besöker den stora konstfesten i väst, Art Basel i Miami Beach. Här visas varje år det bästa från gallerier över hela världen och vi rapporterar från mässan. 2017 var den svenska representationen ovanligt stor. 

KRÖNIKA: Sara Arrhenius, rektor vid Kungliga Konsthögskolan, är avsändare för numrets krönika. Hon tittar närmare på vilka konsekvenser #metoo-rörelsen har för konstvärlden. Håller det manliga geniet på att monteras ned? 

REFLEXION: Maria Johansson reflekterar över årets Beckerstipendiat Petra Hultmans examensarbete – en hyllning till handens arbete. 

INBLICK: Iryna Hauska deltar i projektet ”Konsten att mötas” som hjälper utlandsfödda konstnärer in på den svenska konstscenen.


Här kan du se omslag för alla nummer av Konstperspektiv.