Tidningsarkivet.se

Konstperspektiv Tips!
Prenumerera på
Konstperspektiv
4 nr för 250 kr
Tidningsbutiken.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningskungen.se, 8 nr för 550 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Konstperspektiv #1 / 2018

Ur innehållet:

PORTRÄTT: Jenny Olsson har utforskat tid, minnen och drömmar hela sitt liv. Genom att trycka flera plåtar med olika motiv och färg ovanpå varandra söker Jenny Olsson gestalta minnets uppbyggnad i lager för lager. Minnen från olika tider och platser påverkar och samverkar med andra och det vilar något melankoliskt, kanske svunnet, flyktigt i verken, som en undflyende dröm.

REFLEXION: Angelica Blomhage, curator och verksamhetsansvarig vid Gotlands Konstmuseum, reflekterar över en säreget tillkommen målning av konstnären Pia Ingelse. Förlagan till målningen fann Pia Ingelse i ett äldre, bortglömt fotografi på vinden där hon bor. Målningen är vacker och har en tilldragande påverkan. Ytterst påminner den om livet och dess förgänglighet.

UTBLICK: Konstkollektivet teamLab vill förändra människans relation till konsten, och till varandra. Erik Augustin Palm besöker kollektivets multimediala parkutställning i södra Japan, närmare bestämt den buddhistiska parken Mifuneyama Rakuen - en plats för digitala drömmar. Och även om digital konst bjuder på gränslösa möjligheter i tid och rum så ska teamLabs konst upplevas med fysisk närvaro, klarvaket och på plats. ”Vi är del av naturen. I vårt moderna samhälle är det svårt att inse det. Vi vill påminna om det”, säger Takashi Kudo, kommunikationsdirektör för teamLab.

KONSTHANTVERK: Med stygn och virknål befinner sig konstnären Hannah Streefkerk i gränslandet mellan aktivistisk lagning och konstnärligt uttryck. ”Mitt arbete handlar om att stå still och försöka förstå hur naturliga processer fungerar”, menar hon och refererar till naturens kretslopp. I sina verk använder hon det som finns tillhanda i naturen: löv, bark, gräs, virkning, stygn och stenar, och sätter sitt särskilda konstnärliga uttryck på dem med textila stygn. Allt för att reflektera skörhet, naturlighet och evighet kontra förgänglighet.

INBLICK I KONSTFÖRENING: Lisa Wallerts verk kretsar kring kroppslighet och skörhet, universella teman som alla människor har gemensamt. Nu är hon aktuell i utställningen Ung. Konst - 1 kubik konsthantverk.

KRÖNIKAN: Kan man mötas över gränserna, genom konsten? Självklart! menar Karin Westergren, ordförande i Sveriges Konstföreningar Norrbotten och berättar om vandringsutställningen Penseldrag över gränser. 

Konstperspektiv 1 2018 finns i butik 6 februari.

Njutbar läsning!

För mer information, kontakta chefredaktör Caroline Swartling, [email protected] eller 0733-43 91 11.


Här kan du se omslag för alla nummer av Konstperspektiv.