Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Equipage #1 / 2018

Ur innehållet:

Innehållsförteckning:
Så får du du hästen lydig och närvarande. Camilla Frisell berättar hur du tränar upp din egen förmåga att slappna av. Det är nämligen nyckeln till en artigare häst.

Förbered unghästen för skolstarten. Att låta en van unghästutbildare rida in din unghäst, är ofta ett klokt val. Unghästutbildaren Sandra Bonow visar hur hon gör.

Läsarnas hästar granskas av B-tränaren och hoppryttaren Niklas Jonsson. Vad ser han i hästarnas exteriör och hur tror han att egenskaperna visar sig i ridningen?

Täcke på eller av? Denna ständigt dryftade fråga. Två framstående röster i ämnet – Karin Morgan och Per Michanek – ger sin syn i frågan.

Genom ryttaranalys avslöjar Birthe Vogelius skeva ryttare. – När du hamnar rätt i sadeln kan du kommunicera med hästen på ett enklare och tydligare sätt, hävdar hon.

Att använda hästar som friskvård är inget nytt och när dressyrryttaren Maria Drugge Nilsson var med om en allvarlig olycka för tre år sedan, var det precis vad hon gjorde.

Förvänd galopp utvecklar hästens balans och bärighet. Sandra Sterntorp berättar när i hästens utveckling det är lämpligt att börja och hur den förbereds bäst.

En struppipare kan inte andas som den ska för det finns något i vägen i luftstrupen. Otäckt kan tyckas såklart men chefsveterinären i kirurgi, Casper Lindegaard, berättar att struppipning inte alls är ett hopplöst fall.

Pentosan – ett mirakelmedel? Veterinärkirurgen Flemming Winberg berättar den nakna sanningen om preparatet med det ”goda ryktet”.

Förebyggande vård, motion och rätt kost är några av byggstenarna i ett lyckat åldrande. Hur hästen åldras, menar veterinär Sara Larsdotter Davey, är högst individuellt och beror på flera omständigheter.

Passa in utrustningen rätt! Tre experter berättar hur pannbandet, sadeln, tränset, benskydden, nosgrimman, täcket och bettet ska sitta.


Här kan du se omslag för alla nummer av Equipage.