Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Equipage #6 / 2017

Ur innehållet:

Innehållsförteckning;
» Släpp ihop hästarna utan skador och dramatik. Forskaren Elke Hartman berättar hur du förbättrar utsikterna för lyckade ihopsläpp.
» Läsarnas hästar granskas av exteriör- och gångartsdomaren Jan-Ove Olsson. Vad ser han i hästarnas exteriör och hur tror han att egenskaperna visar sig i ridningen?
» Hingsten kan inte kompensera allt. – Därför bör du avla på rätt sto, tycker både Emma Thorén Hellsten, avelsledare på SWB, och Anita Rostner, uppfödare.
» Välj rätt sadel till rätt häst. Sadelmakare Lars Sundin och veterinär Katarina Brunstedt oss genom sadeldjungeln.
» Under hjälmen på unghästutbildaren Sandra Sterntorp.
» Noga utvalt för oss ryttare – att njuta av både i och utanför stallet.
» Rid öppna och sluta med rätt känsla. Dressyrtränarna Annica Westerberg och Olof Axelsson guidar oss steg för steg.
» Träna både din häst och dig själv till liksidighet. Sjukgymnasten Lena Gunnarsson hjälper oss till en sits i balans, där vi sitter bekvämt och avslappnat och har förmågan att inverka på hästen.
» Importera hästen på säkert vis. Fyra experter delar med sig av sina bästa tips.
» Köpebesiktningen – ridsportens ryska roulette. – Jag uppskattar att bara hälften av alla hästar jag besiktar, går igenom, säger veterinär Ulrika Norell Lundén.
» Även friska hästar kan vara tysta smittbärare av kvarka. – Jag är försiktig med att berätta för mycket om vad vi vet om kvarka för folk blir helt förtvivlade, säger professor John Pringle.
» Visitera hästens ben varje dag. Veterinär Emma Lindell förklarar hur vi ska palpera och vilka avvikelser som kan misstänkas vara allvarliga.
» Bufflig häst i hanteringen? – För att få hästen att ha fokus på dig och lyssna på dig, gäller det att du är konsekvent. Det gäller alltid – även om det är tidsbrist, säger C-tränaren Sandra Bonow.


Här kan du se omslag för alla nummer av Equipage.