Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Equipage #4 / 2017

Ur innehållet:

Innehållsförteckning
» Långa distanser ger starka och sunda hästar. Distansryttaren Ella Lindblom ger tips på hur vi bygger upp våra hästar för att orka mer.
» Hur fungerar hästens inlärningsförmåga? Mår dom bra av att träna trick och kan vi ha nytta av det i vardagshanteringen? Och framför allt – hur lär vi dom saker på bästa sätt?
» Ät rätt och orka mer i sadeln. Dietisten berättar vad en ryttare egentligen behöver få i sig för att orka prestera på topp.
» Hemma hos svårklassparet Ekblads lämnas ingen detalj åt slumpen då målet är att hästarna ska hålla i långa loppet.
» Ett väl fungerande ridunderlag kräver underhåll. Lasse Bergström delar med sig av sina bästa knep.
» Axplock – lite kort om det mesta kring hästen.
» Noga utvalt för oss ryttare – att njuta av både i och utanför stallet.
» Så är min häst Bonzai H. Helena Persson berättar.
» Vinstregn för ryttare – två lyckliga läsare vinner en hästinspirerad anslagstavla från Get the Gallop och tre andra var sitt schabrak och fyra benlindor från Jacson.
» Fyra glada vinnare vann i förra numrets Vinstregn.
» Begrepppet ”sätta under sig” används i var ryttares mun. Ann Stigberg förklarar vad det innebär och varför begreppet är så viktigt.
» Löshoppning kan vara riktigt bra träning för så väl yngre som äldre hästar. Flyinges Gitte Johansson ger oss en snabbkurs och en plan för hur löshoppningen ska genomföras för att hjälpa istället för att stjälpa.
» Ur domarens synvinkel. Även om din hästs gång är relativt medioker, kan du komma långt med att rida korrekt. Gustaf Svalling guidar oss på rätt kurs.
» Få till ett fint galoppombyte med Rose Mathisens favoritövning.
» Hur snabbt bör hästen utfodras efter ett kolikanfall? Två veterinärer delar med sig av sina kunskaper.
» Lär dig läsa hästens kroppspråk så kan du upptäcka när den har ont. Professor Pia Haubro Andersen förklarar vilka tecken du ska titta efter.
» Boots som alternativ till järnskor. I första hand används dom vid tappskor och hovsjukdomar men allt fler verkar haka på trenden att ha sina hästar barfota – med boots vid behov.


Här kan du se omslag för alla nummer av Equipage.