Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Stock Magazine #2 / 2013

Ur innehållet:

Nej, Stock Magazine har inte gått och blivit en hälsotidning med tips på hur du ska må bättre, vad du ska använda dig av för träningsredskap, eller hur du ska gå upp i vikt. Jo, visst är Stock Magazine ett redskap i sig för att få större ekonomiska muskler. Muskler du behöver för att fatta rätt investeringsbeslut. Muskler som behöver underhållas precis som vilka andra muskler som helst.

Ett av våra största hot mot folkhälsan är vår stillasittande livsstil. Vårt samhälle står dock inte lika stilla som vi sitter, utan utvecklingen verkar kräva att vi sitter på vår stol framför datorn och knappar till oss tillväxt och ohälsa. Paradoxalt. Stillasittande och fysisk inaktivitet i kombination med sämre matintag leder till höga blodsockernivåer och kolesterolvärden samt högt blodtryck. Dödliga riskfaktorer som är gemensamma för både vad vi kallar utvecklingsländer och industriländer. Ohälsan kostar pengar för nästan alla, utom möjligtvis för tobaksbolagen, som försörjer sig på vår dåliga karaktär.

Vi är sen länge medvetna om fördelarna med att träna fysiskt, att träna på att spara pengar är det mindre tal om, och tur är väl det i och för sig. Sparande är för vissa en utmaning och kan ibland kräva en annan form av träning. Men övning ger färdighet och man vänjer sig fort. Precis på samma sätt som när man börjat träna, kommer suget efter några gånger. Lika endorfinsugen som man blir på att lyfta vikter regelbundet, lika sugen blir man på att sätta av pengar varje månad och se pengarna växa.
Sen årsskiftet har börsen till och med detta nummers tryckdatum, 2 maj, gått upp 8,8 %. Även om du väljer att sitta stilla framför din dator eller att inte gå upp ur sängen (att sova är bra för hälsan), aktivera dig i alla fall ekonomiskt därifrån. Kom igång med ditt sparande, börja spara regelbundet, eller höj insatsen och sätt av en eller fem hundralappar i månaden.

Har du råd att sitta still?


Nyckelord för detta nummer av Stock Magazine:

Här kan du se omslag för alla nummer av Stock Magazine.