Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Magasinet Neo #6 / 2014

Ur innehållet:

Migränverket

”Varje måndag börjar med panik. Hur sjutton ska vi få fram nya bostäder?” Så säger en av flera anonyma tjänstemän på Migrationsverket som nu slår larm. Oerfarna handläggare och otillräckligt med tid för bedömningar är vanliga problem. Ovanpå detta kommer käcka managementinitiativ, som armband för att få personalen att sluta klaga. Ivar Arpi har kartlagt situationen på Sveriges snabbast växande myndighet.

Riksdagen är en orättvist förtalad institution med många ledamöter som besitter goda kvaliteter. Det menar Mats Johansson, som efter åtta år som moderat backbencher ger en interiör från både riksdagslivet och Moderaterna, En knapptryckares bekännelser. Medan Johansson tar på sig sin del av skulden för valnederlaget, skriver Hans Bergström om hur Alliansen kunde ha hanterat valrörelsen och tiden därefter mindre huvudlöst.

I Neo nr 6 2014 läser du också om hur Syrienkonflikten är på väg att explodera över gränserna, Dick Harrison skildrar den svenska gruvdriftens historia och så möter du Zlatan Ibrahimovic som manlig förebild. Vi granskar även de svenska julkalendrarna i SVT.


Nyckelord för detta nummer av Magasinet Neo:

Här kan du se omslag för alla nummer av Magasinet Neo.