Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Lira Musikmagasin #3 / 2018

Ur innehållet:

Lars Gullin har möjligen inte samma brett rotade klenodstatus som Jan Johansson, men som jazzmusiker och kompositör satte han ett avtryck av jämförbar kaliber.
”Genom att väva samman folkton och jazz med nordisk nationalromantik öppnade Lars Gullin ett nytt landskap i svensk jazz”, skriver Magnus Östnäs i det stora porträtt vi har som en av huvudrätterna i det här matiga sommarnumret.
En annan är Sofia Lilly Jönssons spaning kring den ström av unga folkmusiktrios som är aktuella i sommar, med det gemensamt att de alla drar åt olika kammarmusikaliska uttryck.
I ett par andra reportage blickar vi mot omvärlden. Lars Lovén följer med sångaren Daniel Lemma till Addis Abeba. Anders Pihl hamnade i Havanna där han undersöker den våg av elektronisk kubansk musik som spås bli nästa stora trend i världsmusiken.
Förutom 132 sidor av detta och annat medföljer även 2018 års utgåva av Lira Festival, din självklara guide till festivalsäsongen!


Här kan du se omslag för alla nummer av Lira Musikmagasin.