Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Lira Musikmagasin #1 / 2017

Ur innehållet:

Polska! Så står det på omslaget till 2017 års första nummer av Lira. Det kunde lika gärna ha stått ”Polska?” med frågetecken.
För det är en fråga vi ställer: Vad är polska? Varför har den förtrollat så många så länge? Var kommer den ifrån? Egentligen?
Vi gör en tjugosidig djupdykning i den låtform som är det närmaste vi kommer en svensk nationalmusik – vars invandrade historia är mer komplex än namnet låter ana, och vars rytmer och melodiska vindlingar lockar både nybörjare och inbitna lika starkt.
Å helt andra sidan Atlanten slår vi samtidigt an ett ackord på jazzgitarrens känsliga greppbräde, pratar med bland andra Kurt Rosenwinkel om denna jazzinstrumentens ständiga outsider i ett reportage av vår för tillfället USA-baserade reporter Sunniva Brynnel.
Och mer: vi ringer upp Rokia Traoré inför hennes Sverigebesök, porträtterar supertrummisen Anna Lund och hälsar på i köket (förstås) hos unga storbandet Spöket i köket.
Som alltid medföljer vår egen cd Lira Lyssna med 15 sprillans låtar. Och galet många skivrecensioner. Allt du kan tänka dig för en bra start av musikåret 2017!


Här kan du se omslag för alla nummer av Lira Musikmagasin.