Tidningsarkivet.se

Konstperspektiv Tips!
Prenumerera på
Konstperspektiv
4 nr för 250 kr
Tidningskungen.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningsbutiken.se, 8 nr för 550 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Konstperspektiv #2 / 2009

Ur innehållet:

Fult eller vackert? Smakfullt eller smaklöst? Rätt eller fel? Det fanns en tid när konstprofessorer och andra lärda med djup inblick i konsthistorien och traditionen kunde avgöra vad som var bra och dålig konst. Den tiden är för länge sedan förbi. Den estetiska kompassnålen snurrar vilt, och ingen vägledning finns att få. I denna situation är det inte underligt att smakdomaren, en gammal bekant från konsthistorien, åter kommer på besök. I detta nummer av Konstperspektiv får du möta konstnärer som på ett eller annat sätt använt smakdebatten som ett verktyg för att mejsla ut en egen nisch i konstlandskapet.

* ”Vett och etikett” – Naket, stay-ups, höga klackar och så en obligatoriskt gäckande blick. Möt Elin Källmans Lola!.
* ”Det onda, det goda, det fula” – Finns det ful konst? I alla tider har konstnärer brottats med skönhetsidealen och deras mörka baksida.
* ”Smaken och koefficienten” – Konstens självförståelse är nästan rörande idyllisk: allt är tillåtet. Men det finns ömma tår man inte bör trampa på.
* ”På besök i landet Annorlunda” – Är man från Dalarna och målar skog och sagoväsen är man halvvägs till lokal berömmelse.
* ”Från provokatör till folkhemskändis” – Från fulkonstnär till finkonstnär till folkhemskändis? Ernst Billgrens karriär följer en uppåt stigande kurva som samtidigt speglar förändringarna i de senaste decenniernas svenska konstliv.


Nyckelord för detta nummer av Konstperspektiv:

Här kan du se omslag för alla nummer av Konstperspektiv.