Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fotografen #5 / 2010

Ur innehållet:

Teknik:

Bemästra fågelfotografering
Våtmarken Slimbridge i brittiska Gloucestershire är fågelfotografens dröm. Vi tog med oss läsaren och naturälskaren Kevin Fern för att lära honom fotografera vilda fåglar i deras naturliga miljö.

Portfolio: Tony och Eva Worobiec
Tony och Eva Worobiec delar med sig av några av bilderna som de tog till boken Icons of the Highway, en bok och fotoutställning som visar deras fotoresa genom småstädernas USA.

Fotografera vårblommor
Våren är den perfekta tiden för att ta fantastiska blomsterbilder. Här visar Ed Godden några enkla sätt för att ta de bästa bilder säsongen kan erbjuda, dessutom med en kreativ tvist.

Lär dig allt om blixtar
Vi visar hur den inbyggda blixten fungerar, men passar även på att lära ut lite mer avancerad blixtteknik. Bland annat lär du dig att hantera flera blixtenheter.

Ge ett porträtt ”bokeh”
George Cairns visar hur du ger bokeh åt ett porträtt genom att skapa oskärpa i bildens bakgrund med hjälp av filter och penslar.

Skapa en HDR-bild
Du kan använda Photomatix Pro för att skapa en bild full med detaljer i såväl skuggor som mellantoner och högdagrar. George Cairns visar hur det går till...

Simulera en upplättningsblixt
Ali Jennings avslöjar hur du kan förbättra underexponerade bilder genom att simulera en upplättningsblixt med Photoshopfiltret Ljuseffekter.

Förbättra solnedgångar med övertoningar
Ett effektivt sätt att förstärka färgen i slätstrukna himlar.

Ge dina bilder en orolig stil
Ben Brain avslöjar hur du kan använda lager och blandningslägen i Photoshop för att smälta samman intressanta texturer med ett vanligt stadslandskap.

Lägga till vattendroppar i blombilder
Ali Jennings visar hur du ger dina närbilder på blommor det där lilla extra genom att lägga till små vattendroppar på kronbladen med hjälp av Photoshop Elements.

Bra bilder blir bättre
Enkla tips på hur dina bilder kan förbättras.



Tester:

Samsung NX10
Den ser ut som en något förkrympt traditionell systemkamera, men sitter ändå som gjuten i handen och erbjuder dessutom riktigt bra bildkvalitet. Samsung NX10 är en farlig utmanare till Olympus och Panasonic som hittills dominerat den spegellösa systemkameramarknaden.

Canon EOS 550D
Canons senaste digitala systemkamera i instegsklassen verkar livsfarlig på pappret, med en sensor på 18 megapixel och ett videoläge som klarar full-HD. Rod Lawton tar reda på om den är lika imponerande i verkligheten.

Panasonic TZ10
Panasonic TZ10 är som en TZ7 med manuella inställningsmöjligheter, inbyggd GPS, och en förbättrad bildstabilisator. Kameran har dock ytterligare några ess i rockärmen.

Ricoh CX3
Ricoh CX3 kan beskrivas som en mindre putsning av CX2-modellen. De två viktigaste nyheterna är ett HD-filmläge och förbättrad brusprestanda.

Panasonic GF1 mot Olympus E-P2
De senaste Micro Four Thirds-hybriderna lovar hög prestanda i kombination med kompakta, eleganta kamerahus. Chris Gatcum ställer Olympus PEN E-P2 mot den lika coola Panasonic DMC-GF1.

Bästa blixten till din systemkamera
En bra blixt lättar upp även de svåraste fotosituationer.Matthew Richards testar åtta av de mest lockande modellerna.

Intervju

Fotojournalisten Raghu Rai Indiens störste fortfarande verksamme fotograf pratar med Geoff Harris om den andliga kraften i bilden och sin passion för digitalkameror.


Nyckelord för detta nummer av Fotografen:

Här kan du se omslag för alla nummer av Fotografen.