Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus Digitalt #5 / 2022

Ur innehållet:

Aktuellt: Världen fruktar krig mer än Ukraina. Världen fruktar en snar rysk invasion av Ukraina. Men ukrainska militäranalytiker tror mer på andra scenarier.

Sverige: LO tog emot maffiapengar. LO sålde en italiensk semesterby till kraftigt underpris. Nu visar det sig att maffian köpte. Och betalade med illegala pengar.

Veckans Fokus: Planen mot Taiwan. Det finns ingen återvändo, hävdar Kina. Taiwan ska införlivas. En återförening på Pekings villkor är nästa steg och för demokratins ställning i Asien klämtar klockan. Men i Taiwan är man redo att göra motstånd.

Mötet: »Vill inte provocera«. Horace Engdahl upplevde att världen var så full av könskonflikter, myter och missförstånd att tiden var mogen för att skriva om dem. Fokus har träffat honom i nya hemstaden Göteborg.

Människan: Medvetandets gåta. Var i vår skalle finns medvetandet? Trots massiv forskning står vetenskapenutan svar änså länge.Men spårenav det kanman se, somknaster i hjärnan.

Kultur: Det lilla livet. Franska författaren Michel Houellebecqs nya roman handlar om en medel-ålders man som lever i ett barnlöst och olyckligt äktenskap. Karin Stensdotter recenserar.

Kultur: Dags för melloklimax! Att dagens artister alls kan ta en ton med tanke på deras ivriga gymnastiserande är ett under, skriver Johan Norberg, och passar på att utse de tre bästa mellobidragen någonsin.

Kolumnister: Jon Åsberg, Johan Hakelius, Pieter Tham, Sofie Löwenmark, Nina Solomin och Helena Granström.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus Digitalt.