Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

MCM Classic #8 / 2016

Ur innehållet:

Nu när hösten har kommit och det börjar bli dags att ’ställa av’ för säsongen kan det var skönt att sätta sig med ett nytt nummer av Classic Bike.
I vårt oktobernummer kan du bland annat läsa om Dakar-fantomen Stephan Peterhansels framfart i ökensanden på två hjul, medan Ola har ägnat sig åt vandring i alperna under sommaren och passat på att besöka ett unikt motormuseum på en alptopp. Vi har också hälsat på hos Unique Custom Cycles och träffat Benna, som byggt den fina BMW-baserade caféracer som knep andraplatsen vid årets Norrtäljeträff. Sandelco, i Vendelsö utanför Stockholm, är basen för ett gäng som ägnar sig åt att bygga cyklar med påhängsmotorer, ofta med inspiration från tidiga historiska tävlingsmaskiner. Men de nöjer sig inte med design och konstruktion, de har dessutom en egen racingserie som körs på olika underlag under året.
Och på tal om racing: Den spännande berättelsen om Dieter König och hans tävlingsmotorcyklar utgör ett tämligen kort men mycket intressant kapitel i sjuttiotalets racinghistoria, medan Goodwood Revival är ett strålande tillfälle att på nära håll beskåda och uppleva många av världens absolut finaste tävlingsfordon, vi rapporterar från årets evenemang. Arturo Magnis arv förvaltas numera av sonen Giovanni som har skapat Filo Rosso - den röda tråden, en replik på MV Agustas klassiska 500 racer utrustad med fabrikens nya trecylindriga motor.


Här kan du se omslag för alla nummer av MCM Classic.