Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Cap & Design #1 / 2017

Ur innehållet:

I det första numret för 2017 kan du läsa om SVT:s nya form, som ska samla varumärket under en mindre spretig profil, framtagen av SVT tillsammans med Happy F&B. Vi pratar också med Jakob Trollbäck, grundaren av New York-byrån Trollbäck + Company, som är tillbaka i Stockholm med en ny byrå fokuserad på hållbarhet. Vi gör Londonbesök för att prata form för rekvisita, och allt annat som behövs för den vita duken, med Mina Lima – byrån bakom formen för bland annat Harry Potter- och Fantastic beasts and where to find them-filmerna. Vi pratar också med tre av Sveriges främsta tidningsformgivare om vad som krävs för bra magasindesign i dag.

Dessutom: En guide i de bästa verktygen för frilansen eller ensamarbetaren; hur den ryska revolutionen påverkar formgivare även 100 år senare; Jochen Schuss har arbetet i hela 15 år på sin supertypsnittsfamilj; Tenggrenska om hur de skapade humorfylld animerad film för ett torrt ämne och ett galleri fyllt av fantasifyllda platser signerade konstnären Alexander Jansson.

Som vanligt samlar vi också de senaste nyheterna, utvalda portfolior och reflektioner från våra krönikörer.


Här kan du se omslag för alla nummer av Cap & Design.