Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Arena #2 / 2016

Ur innehållet:

Porträtt: Ansvarspartiet (av Lars Berge)
Partistrategen Aron Etzler har verkat för att omvandla V från ett gnälligt nej-sägarparti till ett pragmatiskt och rege- ringsdugligt parti. Men världen tröttnade på etablissemanget och ropade i stället efter politisk revolution. Vad ska han göra nu?

Essä: Den dolda statsskulden (Av Per Lindberg)
Varför är finanspolitiken så återhållen? Vi söker svaret i de enorma kostnader som uppstår när bankerna ska räddas i nästa kris. Likt byborna i Akira Kurosawas De sju samurajerna anlitar väktare för att vakta sin by mot tjuvar, har regeringen ha skaffat en mycket kostsam försäkring för att hantera det som inte får hända – en ny bankkrasch.

Rapporter: Om Onda Bordet, en öppen pubträff där Avpixlats Jan Sjunnesson och hans kompanjon Salle spånar fram nya aktioner. Dessutom: Myten om Kubas låga spädbarnsdödlighet.

Kritik: Vi läser David Graeber som avslöjar men glömmer analysen. Dessutom: Företagens knep och dess offer. Hannah Arendt förklarar Donald Trump.

Öppning: Allmänheten ska sluta skänka pengar till utsatta eu-migranter och deras barn ska i regel nekas gå i skolan, föreslår regeringens sam- ordnare. Två tydliga tecken på att historien upprepar sig.

Dessutom:
Näringslivets önskedröm?
Rimlig järpish
Hannah Arendt
Avslöjandelitteratur
Digitaliseringsnoja
Black Lives writer
Romer – en
svensk historia
Räcker fyra dimensioner?
Finanskrisens dolda offer
Beiruts konstscen
Psykologen om bildningskomplex
Ekonomi för dumskallar


Här kan du se omslag för alla nummer av Arena.