Tidningsarkivet.se

Konstperspektiv Tips!
Prenumerera på
Konstperspektiv
4 nr för 250 kr
Tidningsbutiken.se.

Eller teckna en längre prenumerationTidningskungen.se, 8 nr för 550 kr.
Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Konstperspektiv #1 / 2010

Ur innehållet:

Tema: Den ljusnande framtid?


”Idén om framtiden är fruktbarare än framtiden själv” sade filosofen Henri Bergson. Mänsklighetens historia är kantad av storslagna visioner, de flesta av ett slag som tyvärr visat sig livsodugliga när vi försökt omsätta dem i praktiken. I våra tider är misstron mot alltför vidlyftiga visioner grundmurad, men tecken i tiden tyder ändå på att vi kanske är mogna för perspektiv som höjer sig över vardagslivet allra mest jordnära nivå. I detta nummer av Konstperspektiv kastar vi oss ut i visionernas, optimisternas och tvivlarnas värld.

”Konsten att tro - och misstro” – Att bena ut vad som är optimism inom konst är ett besvärligt företag. Några konstnärer intresserar sig för optimismen som ett ämne, andra ser den som en metod för att belysa andra frågeställningar. Några ser den som ett budskap i sig.

”Med lätta steg i i framtiden” – Matti Kallioinens konst liknar inte någon annan. Med lätta steg rör han sig i ett fantasifullt landskap som lånat sina karaktärsdrag från 60-talets science fiction-filmer, avancerad hjärnforskning och hypermodern electronica.

”Superflexibilitet” – Superflex räknas idag som ett av de viktigaste konstnärskapen i Norden. De använder konsten för att skapa projekt i stället för att göra projekt som poducerar konst.

”Konstnären som framtidsbyggare, remisshandling och konstprojekt” – Kan konstnärer bidra till samhällsplaneringen? I Stockholm har man sått tankar inför framtiden.

”Pengarna och/eller livet! – Konstnären Mark Wagner har skurit sönder uppemot 33 000 dollar. I 12 års tid har han, sedel för sedel, format sina betraktelser över den amerikanska vardagen.

Förutom detta: bokrecensioner, konstkalendarium och mycket annat!



Här kan du se omslag för alla nummer av Konstperspektiv.