Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Cap & Design #1 / 2018

Ur innehållet:

Typsnitt och typografi är i centrum i detta nummer av CAP&Design. Vi blandar dåtid och nutid när vi pratar med Söderhavet som öppnar det nya foundryt So-Type, och med typsnittslegendaren Fred Smeijers som arbetar med en fot i historien.

Vi pratar jämställdhet i branschen med Anna Carlsson, som tagit fram en lista över kvinnliga typsnittsformgivare i Google fonts, typsnittsformgivaren Anja Meiners och typografiforskaren Brita Lindvall Leitmann. Anna Thurfjell berättar varför och hur hon börjat arbeta med rörlig och animerad typografi och vi listar 10 webbverktyg för dig som arbetar med typografi online. Vi träffar också New Letters som arbetar aktivt och annorlunda med marknadsföringen av sina typsnitt, samt visar några exempel på de senaste årens typografiska bokomslag.

Dessutom pratar vi med byråer som koncentrerat sig på en specifik stil – och väljer kunder därefter, och analyserar F1:s nya logotyp. Arvid Olsson debuterar som krönikör kring vem som är kreativ och hur samverkan kan leda till bättre design.


Här kan du se omslag för alla nummer av Cap & Design.