Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Arkitekten #2 / 2013

Ur innehållet:

Enkelt förfarande förförande enkelt
Vår regering vill förändra bygglagstiftningen för att effektivisera processen. Den får hjälp från flera håll - i somras från NCC som pekar mot Tyskland. Men är tyska paragrafer verkligen en autobahn mot bättre bostadsbyggande?

Så formar maten våra städer
Hur städer ska försörja sin be­folkning med mat är en urban paradox och en fråga som mänskligheten stångats med så länge som städer funnits. Carolyn Steel har myntat begreppet Sitopia, som beskriver städer genom mat.

Havanna odlar urbant
Kris fick Kuba att satsa ekologiskt.

Vinnande laget
Många viljor, många beslut, många arbetstimmar. Det krävs ett stort lag för att skapa en Sienapris­tagare. Här berättar vi historien om en park där ­idén legat fast genom en projekttid på över tio år.

Utan handbok i Masanga
Pi Hedberg och Cecilia Rudström kunde inte ana vad som väntade dem när de for till Sierra Leone. Det här är en historia om glädje och vänskap på en plats där död och extrem fattigdom är vardag. Och om ett hus, förstås.


Nyckelord för detta nummer av Arkitekten:

Här kan du se omslag för alla nummer av Arkitekten.