Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Arkitekten #5 / 2012

Ur innehållet:

Blickar mot Kirunas framtid
Ett nytt stadscentrum i Kiruna utmanar arkitekter över hela världen. Vilka svar kan tävlingen ge? I de gamla idéerna om mönsterstaden ser kommunen att det finns inspiration att hämta.

Från organism till arkitektur
Att lära av hur naturen löser problem. Det är grunden för biomimiken. Anna Maria Orru är arkitekten som tar kunskapsområdet till Sverige.

Kompetens på IMPORT
En är vass på betong, den andra suverän på detaljer. Möt två unga arkitekter som har lämnat arbetslöshetens Barcelona och fått fasta jobb i Sverige.

Miljonprogram ska bli MILJÖ­PROGRAM
Att energieffektivisera miljonprogrammet är ett måste för att få ner energiförbrukningen i bostadsbeståndet. I Husby försöker man utreda hur man bäst ska sluta elda för kråkorna.

Fångad av FORTET
Sverigeaktuella Mina Jain fick tjata sig till uppdraget att restaurera Nagaurs fort i Rajastan 2002. Sedan dess har det tagit det mesta av hennes tid. Och lett till att det som första indiska projekt erhållit Unescos restaureringspris.


Nyckelord för detta nummer av Arkitekten:

Här kan du se omslag för alla nummer av Arkitekten.